onsdag den 20. juni 2012

Flækøje

Flækøje er et område i den midtlige del af  Lillebælt, området kendetegner sig for meget varrieret vanddybte fra 5-6 meter ned til 20-22 meters dybde, og der er en stor vand gennemstrømning oppefra Snævringen.                                                                                                                                           


Området ligger ved den store bøje i bunden af billedet, som iøvrigt er et print fra www.krak.dk søkortet som er et ganske udemærket gratis søkort. I området ved Flækøje er der også et havdambrug, og nogen siger at det tiltrækker andre fisk, da dambrugs fiskene  fodderes og dermed lokkes andre "frie" arter til et nemt måltid mad.
Flekøjet for ofte besøg af turbådene der sejler med betalende lystfiskere i Lillebælt.Det er første gang at vi i Møghunden forsøger os i denne del af Lillebælt, da vi de sidste par år ikke rigtig har haft nok motorkræft eller motor pålidelighed, til at vi har turde bevæge os så langt fra land.
Men nu blev det altså tid til den første tur derud, og udstyret med vores ekkolod var vi også fortrystningsfulde, med hensyn til at kunne finde skrænterne.
 Eftersom at fladfiske særsonen er begyndt, er det selvfølgelig det vi fisker efter:-) og allerede på vores første drev fik vi brugbare fisk. Det være synd at sige at der var aktivitet HELE tiden, men der var okey gang i den, desværre var der også en del små fisk og de kostede lidt af agn beholdningen.
Vi havde 3 stænger i vandet den dag, 1 med alm. forfang med skalrejer, 1 med fladfiske skeen med muslinger og 1 med alm. forfang med børsteorm. På et tidspunkt var der hug på alle 3 stænger på samme tid, det gav lidt hektisk aktivitet for at fiskene op og agnet ned igen, inden vi drev væk fra området igen.
 Vi nåede ikke bunden i tide, og kunne heller ikke finde den samme skrænt igen, men det gav da disse 3 fisk hvor den største er omkring 35-36cm. Selvfølgelig var det endnu en af de dage hvor Vistesen fangede flest, jeg kan dog trøste mig med at de 2 største på billedet var mine;-)2 kommentarer:

  1. Der kan da være mange fisk i den spand :-)
    Fedt du har fået den på vandet uden motorproblemer

    SvarSlet
  2. Ja det er bestemt en fornøjelse at være tilbage på vandet:-) så der vil vi befinde os resten af året;-)

    SvarSlet