fredag den 1. juni 2012

Møghunden

Møghund er navnet på vores fiskemaskine, en 14 fod styrepult jolle, med en ældre 15hk Yamaha påhængsmotor på hækken.
Fra i år er Møghunden blevet udstyret med en Lowrance 5x ekkolod med tilhørende batteri, som har kapasitet til endnu mere elektronik.Møghunden er placeret på 450kg Variant bådtrailer hvilket bevirker at den er yderst mobil, og da båden er ganske let, kan traileren uden det store besvær skubbes ned på stranden hvor bilen ikke kan komme, det øger søsætnings mulighederne betydeligt, og gir mulighed for at teste nye områder hvor sejltiden vil være for lang.


 
Som det nok kan ses, så er der ikke super meget plads i båden, men inden under styrepulten, er der et vandtæt rum og ovenpå det har jeg monteret, en vandtæt batteriboks så den er godt beskyttet.Under styrepulten har jeg lavet en hylde, som kan afmonteres med en enkelt vingemøtrik, hvis det skulle blive nødvendigt. I hylden har jeg nedfældet en spand til anker og ankertov, så det er gemt af vejen, men hurtigt at få fat i alligevel, i bunden af spanden har jeg boret hulle, så vandet fra det våde tov kan løbe ud.
I hylden har jeg også lavet et "handskerum" som er monteret under hylden, men med et hægslet låg i toppen så adgangen er oppefra.Agter enden er blevet forstærkeret med en rustfri plade som er blevet bukket, så den passer perfekt til båden. Det bevirker at bagenden er stærk nok til en 15hk Yamaha, som jeg har tilsluttet fjernstyring til, samt gear og gas kabler til kontrolboksen.
Kontrolboksen samt kablerne  er til en OMC motor jeg tidligere har haft, men til alt held havde jeg fået gaskablet 1 fod for langt, så kan jeg køre den, den modsatte vej rundt om motoren, og med nogle hjemmelavet beslag virker det helt kanon! kablerne ser lidt rodet ud på billedet, men det skyldes bare at jeg ikke har fået sat dem ordenligt fast, da jeg tog billedet.

Så kom der lige lidt nyt udstyr på Møghunden, Vistesen mente at sikkerheden lige skulle have et nok op ad, derfor invisterede han i et kompas. Jeg selv har været ude og købe et nyt spild, den gamle stålvejer var blevet alt for slidt.                                                   
Jeg har bevist valgt at vende spildet "forkert" af den overbevisning, at det passer bedre til en højre håndet personer, og så er det i føresiden af bilen, jeg tænker det er mere praktisk men det må tiden vise:) jeg har også klisteret nyt neoprene strimler på båd stoppet, den gamle vandslange trængte til at komme på pension. 

Den sidste optimering i denne omgang, er ikke den helt store opfindelse, men jeg tror alligevel at den kan blive nyttig, det er nemlig et øje i bagenden af båden, så den bedre kan fortøjres når man ligger til bådbroen.
Slutligt så skal min benzintank af stål udskiftes, da den er blevet utæt på en underlig måde, det er ligesom om at det kondensere ud gennem hele bunden. Jeg har heldigvis fundet en brugt til en fornuftig pris, så den håber jeg på bliver  så min min. Den blev så min:) 22L tank med indikator for mængden af branstof i tanken, for en flad 150 kr seddel. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar