fredag den 27. juli 2012

Røget makrel 1.0

Så blev det tid til min debut som hjemmeryger/hjemmerøger og det skulle selvfølgelig være de nyfangede makreller fra forleden aften:-)
Jeg har selvfølgelig brugt lidt tid på nettet, for at finde udaf hvordan det hele skulle foregå. Jeg valgte at tørsalte 2 makreller, inden jeg gik i seng torsdag aften, og da jeg kom hjem fredag efter middag (14:30) blev fiskene skyldet og lagt til tørre i røgovnen.Da klokken blev 17 tændte jeg op fra gasblusset, og holdte tempraturen på ca. 90 grader i 10 minutters tid, førend jeg lagde noget røgsmuld i bakken. jeg havde lidt opstarts problemer med tempraturen, for jeg kunne ikke rigtig få den ned, på 50-60 grader som jeg syntes at have læst mig til, men derimod lå den stabilt mellem 60-70 grader i næsten 2 timer, jeg efter en time hældte jeg nyt smuld i bakken.

Efter udsendenet at dømme, er jeg ganske godt tilfreds med resultatet, men de skal først smages i morgen (til Emma´s fødselsdags fest) jeg er spændt på om de er oversaltet og tørre, men så har jeg da fået den erfaring:-)


1 kommentar:

  1. Så blev fiskene smagt, og resultatet var faktisk slet ikke så dårligt:-) vi havde gæster til brunch, så jeg smagte selv kun nogle små nips, da jeg udbenede dem, men det var helt fint og gæsterne godkendte det også, faktisk ville min far have det sidste med hjem til eftermiddags kaffen:-)

    status for 1 røgning: SUCCES

    SvarSlet