lørdag den 15. september 2012

Mandø vejen

Mine pålidelige kilder fortæller mig, at jeg skal tage over til Mandø ebbevej for at grave sandorm, så det gør Strandby og jeg i morgen aften.
Jeg er ikke super kendt i området, men det er sgu nok ikke så svært, at finde steder hvor det er så lavvandet, at man kan gå og grave:)

Efter at have rådført mig erfarne ormekravere, så er jeg kommet frem til, at det bedste tidspunkt er ca. 3 timer efter højvande, for så er vandet trukket langt nok tilbage på de helt flade områder, og ormene ligger stadig højt i sandet, så man ikke skal grave for meget.

Vi vil forsøge at være der ved 18 tiden, så har vi et par timer inden det bliver for mørkt, så det vil tiden vise om det er en klog beslutning:)
Ellers får vi bare en tur ud af det:)

Planen er at forsøge at holde dem i live til næste weekend, og dem der dør kommer i salt så de ikke er spildt arbejde.

Status for turen:
Det var mildest talt spild af tid! vinden gjorde at vandet, ikke forsvandt så som jeg havde forventet, så vi kørte et smudt til Ribe for at få lidt aftensmad, for derefter at køre tilbage til Mandø vejen, som i mellemtiden var blevet tørlagt, problemet var bare at det ene sandområde som der kunne graves i, havde ingen sandorme pøller, eller næsten ingen. Strandby fandt et lille område med helt tynde pøller, men det var ved at blive mørkt, så jeg kunne ikke se en fis, men det lykkedes da Strandby og få 5-10 stykker, men det var langfra tilfredsstillende!
Nu vil vi give graveriet en enkelt chance mere, men denne gang bliver vi i lokal området.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar